63 jaar tot het sterfbed

 

Men vindt het nu niet meer nodig zich naar buiten toe te presenteren.  Men laat nu anderen voorgaan.
Dit is belangrijk omdat velen zich in de samenleving slecht gehoord voelen: weinigen geven anderen voorrang vanuit wezenlijk doorleefde rust.

Deze vorm van voorrang verlenen werkt bemoedigend op hen die dit aangereikt krijgen. De 63-jarige leert nu de diversiteit aan personen en gedragingen kennen op een doorleefde wijze. Zo krijgt hij een overzicht van gradaties van verschillendheid op aarde.

70 jaar

Het zelfaanzien is in wijsheid groter geworden; zo kan men liefdevol tot zelfbeoordeling komen. Men overziet nu bewust zijn levensbestemming en wat men er van ontwikkeld heeft. Dit is tevens een aanzet tot het sterven, dat na verloop van tijd zich zal aandienen.

Maar nu al heeft men het overzicht dat na de dood onder geestelijke begeleiding nogmaals gezien zal worden.
Het is de tijd van echt zichzelf aanzien; men ziet wat men binnen zijn levensbestemming heeft laten liggen.

Alles echter wat in dit leven zelfbewust is geworden, zal een volgende incarnatie vergemakkelijken. Deze fase is zeer belangrijk en kan verstrekkende gevolgen hebben.

De leeftijdsfase na het 70ste jaar

Tijdens deze fase wordt de mens herinnerd aan voorafgaande fases en krijgt hij de kans om stukken die niet zijn opgepakt alsnog op te halen en te verdiepen. Mensen die alles uit het leven gehaald hebben wat zij in opdracht in zich hadden, kunnen op die leeftijd sterven.

Lange levens
Een langere levensduur wordt genomen om ruimte te krijgen bepaalde levensprocessen die meer tijd behoeven te doorlopen. Zo is het niet nodig overhaast door processen heen te gaan. Ook is het mogelijk een opdracht te hebben als leermeester voor anderen te functioneren.

Men kan dan vele mensen op het vlak van uiterlijke dienstverlening nog aanraken.

Een lang leven kan ook bedoeld zijn gedetailleerd terug te schouwen.

Het sterfbed
Het doorgegaan zijn van processen op het sterfbed is genezend voor de stervende. Dit brengt een versnelde afwikkeling van het stervensproces op gang en daardoor duurt het sterven korter. Nu duurt het sterven vaak langer, ondanks dit voor het lichaam bijna niet te dragen is; de stervende moet echter deze processen doorgaan.

Vooraf dit te weten is belangrijk om langdurig stervensnood te voorkomen!

 

Reacties zijn gesloten.